Kemi

Hjælp til kemi, hastighedskonstanter og halveringstider!!

18. oktober 2022 af sarabatta778 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej er der nogle som måske kan hjælpe med disse opgaver:)?

Opgaverne omhandler beregning af hastighedskonstanter, halveringstid osv.

Håber nogle kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2022 af Soeffi

#0. Indsætter billede.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2022 af Sveppalyf (Slettet)

For en 1. ordens reaktion, gælder der

[S]t = [S]0*e-kt

samt 

T½ = ln(2)/k

k kan beregnes med Arrheniusligningen

k = A*e-Ea/(RT)

a)

Ved T = 37oC = 310K:

k = 5,0*1010 s-1 * e-178*10(3) J/mol / (8,3145 J/(mol*K) * 310K) = 5,1*10-20 s-1

T½ = ln(2) / (5,1*10-20 s-1) = 1,4*1019 s = 4,2*1011 år

b)

Ved T = 400oC = 673K

k = 5,0*1010 s-1 * e-178*10(3) J/mol / (8,3145 J/(mol*K) * 673K) = 7,7*10-4 s-1

c)

Når der er dekomponeret 99%, så er der 1% tilbage af den oprindelige mængde. Dvs.

0,01[S]0 = [S]0*e-kt  <=>

0,01 = e-kt  <=>

t = -ln(0,01)/k

t = -ln(0,01) / (7,7*10-4 s-1) = 6,0*103 s

d)

k = 50M/s *e-20*10(3) J/mol / (8,3145 J/(mol*K) * 310K) = 0,021 M/s

For en 0. ordens reaktion gælder

T½ = [S]o / (2k)

Så vi har

T½ = 10-6M / (2*0,021 M/s) = 2,3*10-5 s


Skriv et svar til: Hjælp til kemi, hastighedskonstanter og halveringstider!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.