Matematik

omdrejningslegemer opgaver

22. oktober 2022 af Sofia0294 - Niveau: A-niveau

Hej Allesammen, har siddet med dette projekt i lang tid og kan simplethen ikke finde ud af de tre første opgaver. Håber der er nogen der kan sætte lidt tid af og prøve at hjælpe mig med at løse dem tak på forhånd. Se gerne begge vedhæftet filer.

Vedhæftet fil: opgaver.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2022 af ringstedLC

Opg. 1: Brug:

\begin{align*} V_{kegle} &= \tfrac{1}{3}\cdot \pi\cdot r^2\cdot h \end{align*}

Bestem dig for et rimeligt forhold mellem radius og højde fx:

\begin{align*} V_{kegle}=12 &= \tfrac{1}{3}\cdot \pi\cdot r^2\cdot 2\,r\,,\;r=\tfrac{1}{2}h \\ r &= ...\,(\textup{enhed?}) \end{align*}


Svar #2
22. oktober 2022 af Sofia0294

hvad med opgave 2 og 3? hvilken formler?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2022 af jl9

#2 Hvad tænker du om opgave 3a?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2022 af SuneChr

2)
Husk ved y-akse rotation at lægge en cylinder og trække integralets værdi fra cylinderens rumfang.
Det skal man ikke ved x-akse rotation.

3 a)
Det er velkendt, at tyngdepunktet i en omdrejningskegle ligger på keglens akse i en afstand af 1/3 af højden
regnet fra grundfladen.
Hænger vi derfor keglen op med spidsen nedad og tippeaksen under tyngdepunktet, vil systemet få over-
balance ved en vandopfyldning, og keglen vil tømme sig.
 


Svar #5
23. oktober 2022 af Sofia0294

jeg forstår ikke helt opgave 1?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2022 af ringstedLC

Du skal designe en kegle der kan rumme 12 l vand. En kegle har to dimensioner, der bestemmer dens volume.


Svar #7
23. oktober 2022 af Sofia0294

hvad med opgave 2?


Svar #8
25. oktober 2022 af Sofia0294

hvilken formel skal bruges i opgave 3a?


Skriv et svar til: omdrejningslegemer opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.