Matematik

Bestemmelse af arealet M og rumfang

28. oktober 2022 af ajayisfire (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej venner, jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Den aflevering er til i nat, kan i være søde og vise mig hvordan jeg kan regne det ud? 1000 tak på forhånd:))

Vedhæftet fil: bestemarealet M.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{a)}\\&& A_M=\int_{0}^{3}\left ( 3-x-\ln(4-x) \right )\mathrm{d}x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textup{detalje:}\\&& \int \ln(4-x)\mathrm{d}x\\\\&&u=4-x\qquad \frac{\mathrm{d}u }{\mathrm{d} x}=-1\qquad \mathrm{d}x=-\mathrm{d}u\\\\&& \int \ln(4-x)\mathrm{d}x=-\int \ln(u)\mathrm{d}u=-\left ( u\cdot \ln(u)-u \right )=\\\\&&-\left ( (4-x) \right )\cdot \ln(4-x)-(4-x)=(x-4)\cdot \ln(4-x)+(x-4) \end{}


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{b)}\\&& V_x=\pi\cdot \int_{0}^{3}\left ( 3-x-\ln(4-x) \right )^2\mathrm{d}x \end{array}


Svar #5
28. oktober 2022 af ajayisfire (Slettet)

#4
1000 tak min ven

Skriv et svar til: Bestemmelse af arealet M og rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.