Matematik

matematik

01. november 2022 af ke23 (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogle der ved hvordan jeg løser disse med svar.

1.   ln (??^t )

2. log10(1000)

3. log2(8)


Svar #1
01. november 2022 af ke23 (Slettet)

mente 1.   ln (e^t )


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2022 af Moderatoren

Ja, det er der garanteret. Men beskriv lige dine problemer med at løse dem. Hvordan har du selv forsøgt?


Svar #3
01. november 2022 af ke23 (Slettet)

jeg kan ikke selv løse den har prøvet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2022 af Moderatoren

Prøv at skrive, hvordan du har prøvet. Det kan være, at du er meget tæt på


Svar #5
01. november 2022 af ke23 (Slettet)

Jeg ved bare slet ikke hvordan man løser den. Derfor harjeg spurgt om hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2022 af Moderatoren

Prøv at læse denne side:

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/logaritmer

Hvis der er noget, du ikke forstår, så kan du bare beskrive det her


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2022 af mathon

\small \textup{Brug}
               \small \log_g\left ( g^n \right )=n\cdot \log_g(g)=n\cdot 1=n


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. november 2022 af mathon

                \small \begin{array}{llllll} \textbf{1.}\\& \log_e\left ( e^t \right )=t\cdot \log_e(e)=t\cdot 1=t\\\\\textbf{2.}\\& \log_{10}\left ( 10^3 \right )=3\cdot \log_{10}\left ( 10 \right )=3\cdot 1=3\\\\ \textbf{3.}\\& \log_2\left ( 2^3 \right )=3\cdot \log_2(2)=3\cdot 1=3 \end{array}


Svar #9
01. november 2022 af ke23 (Slettet)

Mange tak for hjælpen hvad hed formlen øverste oppe?

Svar #10
01. november 2022 af ke23 (Slettet)

Og hvorfor ganger du med 1 i formlen. Er det fordi når man ganger log med sig selv giver det 1 fx log2(2)=1

Svar #11
02. november 2022 af ke23 (Slettet)

!


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. november 2022 af oppenede

Tænk på loga(x) som "hvor mange gange skal a multipliceres med sig selv for at resulatet bliver x."
Dermed giver det mening at loga(ax) = x, fordi a skal multipliceres med sig selv x gange for at resulatet bliver ax.

log4(16) løses ved at omskrive 16 til en potens af 4:
log4(42) = 2


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. november 2022 af mathon

 hvad hed formlen øverste oppe?

 Logaritmen til en potens er lig med potenseksponenten gange logaritmen til roden:

               \small \log_g\left ( a^n \right )=n \cdot \log_g(a)

hvorfor ganger du med 1 i formlen?

Logaritmen til grundtallet er lig med 1 uanset grundtallet:

               \small \log_g\left ( g \right )=1


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.