Matematik

Matematik

01. november 2022 af 20211 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har lidt problemer med denne opgave, er der nogle, der kan hjælpe mig:)

Der løber vand fra en vandhane ned i et badekar med en hastighed på 0,4 L/s. Bundproppen i et badekar er lidt utæt, så vandet løber samtidigt ud af badekarret med en hastighed, der er proportional med vandmængden i badekarret (målt i L). Det oplyses, at proportionalitetskonstanten er 0,001s-1

A. Indfør passende variable, og opstil en differentialligning, der beskriver, hvordan vandmængden i badekarret ændrer sig med tiden


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2022 af AMelev

t = tid/s efter påbegyndt opfyldning
y = vandmængde/L

Væksthastighed: Hvert sekund løber der 0.4 L ind, mens der forsvinder k·y L = 0.001·y L pga. utætheden, så
dy/dt = 0.4 - 0.001·y

PS! Giv dine indlæg en overskrift, der angiver, hvad opgaven handler om. Alle indlæg i dette forum handler jo om matematik!


Svar #2
02. november 2022 af 20211

Mange tak for svaret, og tak fordi du skriver det med overskrift

Men hvilken formel er det du bruger til at bestemme differentialligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2022 af AMelev

Væksthastigheden er jo dy/dt, og så indsættes oplysningerne om den bare.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.