Matematik

Der er givet punkterne a(3,1) og b (7,4)

08. november 2022 af jeps0029 - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til både a og b

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2022 af PeterValberg

Afstanden mellem to punkter A(x1, y1) og B(x2, y2) kan bestemmes som:

|AB|=\sqrt{(x_2-x_1)^2+(y_2-y_1)^2}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2022 af Anders521

#0

Mht. b) Linjen l og linjestykket AB står vinkelret ift. hinanden ⇔ Skalarproduktet af deres retningsvektor er lig nul ⇔ αl·αAB = -1, hvor αl angiver hældningen for l og αAB angiver hældningen for AB. Da koefficienten for l er givet i opgaven, haves ligningen 

                                                                  αl·αAB = -1 ⇔ 2·αAB = -1                                                                                                                                                         ⇔ αAB = -1/2

Hvis hældningen for AB er -1/2, står de vinkelret ift. hinanden.


Skriv et svar til: Der er givet punkterne a(3,1) og b (7,4)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.