Matematik

Gammeldags matematik

09. november 2022 af Fahad2700 - Niveau: 7. klasse

Hej, 

Jeg har svært ved følgende to opgaver:

I en gammel matematikbog - 'Regning og algebra 1. og 2. real’ - fra 1960’erne finder matematiklæreren tre gamle opgaver, der handler om ligningsløsning. 

I skal for hver opgave opstille en ligning, der beskriver problemet, og løse ligningen.

A. I en klasse med 32 elever foretages en indsamling. Hver af drengene giver 50 øre, og hver af pigerne giver 25 øre. Der indkommer i alt 11,50 kr. Antallet af drenge kaldes x, og antallet af piger kaldes derfor (32 - x). Find x.
 

B. Find tre på hinanden følgende hele tal, som har summen 141.

Mvh Fahad Naveed


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2022 af obsjensen

Det endelige resultat er 11,5kr.
antal piger: (32-x)
antal drenge: x

Drenge giver 0,5kr og piger 0,25kr

Derfor kan du skrive: x*0,5+(32-x)*0,25=11,5
Der har du 1 ligning med 1 ubekendt, nu skal du bare få x til at stå alene, så har du dit svar, vær opmærksom på parantes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{lllllll}\textbf{A.}\\&& \begin{array}{|c|c|c|}\hline \textup{bel\o b drenge}&\textup{bel\o b piger}&\textup{i alt}\\\hline x\cdot 0.50&\left ( 32-x \right )\cdot 0.25&x\cdot 0.50+\left ( 32-x \right )\cdot 0.25=11.50\\\hline&&0.25x+8=11.50\\\hline &&0.25x=3.50\\\hline &&x=\frac{3.50}{0.25}=14\\\hline \end{array}\\\\\\ &&\begin{array}{|c|c|c|}\hline \textup{antal drenge}&\textup{antal piger}\\\hline x=14&32-14=18\\\hline \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}\textbf{B.}\\&& \begin{array}{|c|c|c|c|}\hline x-1&x&x+1&\textup{sum}\\\hline &&&3x=141\\\hline&&&x=47\\\hline 46&47&48&\\\hline \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2022 af SuneChr

# 0
Opgaverne hentet fra en regnebog fra 1960'erne er ikke gammeldags men klassiske og kan bruges til hver en tid. Beløbene, eleverne samlede ind, kan i dag forekomme komiske, men pengene var jo også mere værd dengang. Hvis vi i min skoletid i 1960'erne af mor fik to kroner med i skole, følte vi at kunne købe hele verden. 


Skriv et svar til: Gammeldags matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.