Matematik

Hjælp med opgave

09. november 2022 af Amila22 - Niveau: 8. klasse

Nogen der kan hjælpe?

Kagen skal bages ved 200° i almindelig ovn og 180° i en varmluftovn.
Hvor mange procent er temperaturen til chokoladekagen lavere i en varmluftovn?

Helena vil også gerne bage en drømmekage, som hun har en opskrift fra hendes farmor på. I opskriften står der, at den skal bages ved 220° i en almindelig ovn. Helena vil godt bage drømmekagen i en varmluftovn. Hun får den idé, at hun bare kan skrue ned med den samme procentdel, som i chokoladekageopskriften.
Hvor mange grader skal drømmekagen bages ved i en varmluftovn?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2022 af ringstedLC

1.

\begin{align*} p &= \frac{T_\textup{alm}-T_\textup{varm}}{T_\textup{alm}}\cdot 100\% \end{align*}

2.

\begin{align*} T_\textup{varm} &= 220^{\circ}\cdot (100\%-p) \\ &= 220^{\circ}\cdot (1-p) \end{align*}

Tænk over om ideen er god.


Svar #2
10. november 2022 af Amila22

Tak.


Skriv et svar til: Hjælp med opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.