Matematik

Jeg forstår ikke denne her parabel opgave

16. november 2022 af LillianHTX - Niveau: A-niveau
Jeg har prøvet at tænke mig frem til metoden, men den var forkert.

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2022 af Soeffi

#0. Indsætter redigeret billede.

Se evt. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1879855.

Vedhæftet fil:2059480.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2022 af oppenede

a) Løs ligningerne:
  y(3) = 3-2.5
  y'(3) = tan(135º)
  y(0) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2022 af Soeffi

#0. Du har, at A = (0,0) og B = (3;3,5-3,0) = (3;0,5) i det viste koordinatsystem.

Du skal finde koefficieterne a, b, c i formlen y = a·x2 + b·x + c ved hjælp af oplysningerne:
1) y(0) = 0
2) y(3) = 0,5.
3) y'(3) = tan(135°).

Du får:
1) a·02 + b·0 + c = 0 ⇔ c = 0.
2) a·32 + b·3 = 0,5 ⇔ 9·a + 3·b = 0,5
3) 2·a·3 + b = -1 ⇔ 6·a + b = -1

2) og 3) giver:
9·a + 3·b = 0,5 ∧ b = -1 - 6·a ⇔ 
9·a + 3·(-1 - 6·a) = 0,5 ∧ b = -1 - 6·a ⇔ 
a = -3,5/9 ∧ b = -1 + 6·3,5/9 ⇔ 
a = -7/18 ∧ b = 4/3.

Dvs. ligningen for parabelbuen bliver: y = (-7/18)·x2 + (4/3)x, 0 ≤ x ≤ 3.


Skriv et svar til: Jeg forstår ikke denne her parabel opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.