Matematik

funktioner

18. november 2022 af isabella413 - Niveau: A-niveau

har brug for hjjælp, ved ikke hvordan jeg laver den uden CAS

Vedhæftet fil: fnktn2.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2022 af Amatøren

a) 

f(x) = ex^2 - 9 , x > 0.

f(3) = e3^2 - 9 = e9 - 9 = e0 = 1


Svar #2
18. november 2022 af isabella413

Skal resultaten af b) være = 3?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. november 2022 af Amatøren

b) 

g(x) = √(ln(x) + 9) , x > 0.

Vi finder g(f(x)) ved at indsætte udtrykket for f(x) på den uafhængie variabels plads i funktionen for g. 

Dvs.

g(f(x)) = g(ex^2 - 9) = √(ln(ex^2 - 9) + 9) = √(x2 - 9 + 9) = √x2

ln(x) og ex går ud med hinanden, da ln(x) er den inverse fkt. til ex :)

                                         


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. november 2022 af Amatøren

#2

Hej, så ikke lige dit spørgsmål, beklager. Svaret i b) er ikke = 3 men = √x:) Har vist hvordan du kan løse b)


Svar #5
18. november 2022 af isabella413

Mange tak for din hjælp:D 


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. november 2022 af Amatøren

Selv tak:)


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.