Matematik

Hvad siger to punktsformel og hvordan bruges den?

19. november 2022 af Matej05 - Niveau: C-niveau
Kan man sige at :
Når man kender koordinaterne til to punkter på grafen for en lineær funktion, så kan du bruge to-punkts-formlen til at bestemme konstanterne a og b i forskriften for funktionen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2022 af Christianfslag

To punktsformlen referer til følgende

a=\frac{\Delta y}{\Delta x}, og er udelukkende den formel du finder hældningskoefficienten med. Jeg vil da omformulere til

"til at bestemme koefficienten a for funktionen, hvorfra man også kan udregne konstanten b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2022 af mathon

En lin eær funktion med to faste punkter:

            \small \begin{array}{lllllll}&& y-y_1=a\cdot \left ( x-x_1 \right )\\\\&& y-y_1=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot \left ( x-x_1 \right )\\\\&& y-y_1=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot x-\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot x_1\\\\&& {\color{Red} y}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot {\color{Blue} x}+\left (y_1-\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot x_1 \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Hvad siger to punktsformel og hvordan bruges den?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.