Matematik

hjælp til matematik

22. november 2022 af kjkl (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej! har brug for hjælp til de nedstående opgaver, jeg har prøvet mig frem men er ikke kommet frem til noget. Tak på forhånd.

2.1 Hvor mange penge har Ea i alt tjent en aften, hvor hun
har solgt 120 programmer? 

2.2 Hvor mange programmer har Ea solgt en aften,
hvor hun i alt har tjent 90 kr.? 

Ea tjener i gennemsnit 80 kr. på torsdage og i
gennemsnit 100 kr. på fredage.
2.3 Hvor mange procent tjener Ea i gennemsnit mere på fredage end på torsdage?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2022 af Christianfslag

2.1

indtjening=pris\cdot kvantitet=pris\cdot 120

2.2

antal programmer=\frac{indtjening}{pris}=\frac{90}{pris}

2.3

Du kan finde ud af, hvor meget større indtjeningen om fredagen er end om torsdagen ved

\frac{indtjening(fredag)}{indtjening(torsdag)}\cdot 100%-100%=\frac{100}{80}\cdot 100%-100%


Svar #2
22. november 2022 af kjkl (Slettet)

Mange tak!! Det var en stor hjælp, har forsået det nu.


Svar #3
22. november 2022 af kjkl (Slettet)

hov glemte at sige at hun tjener et grunbeløb på 70 kr.


Svar #4
22. november 2022 af kjkl (Slettet)

2.2 er lige med 280? ikke sandt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2022 af Christianfslag

#4
2.2 er lige med 280? ikke sandt?
Det kan jeg ikke vide uden at have en pris for programmerne.

Skriv et svar til: hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.