Matematik

færdighed

22. november 2022 af mathil1789 - Niveau: 10. klasse

Når Ea skal i skole, cykler hun 3 km.
3.1 Hvor stor er Eas gennemsnitsfart, hvis hun cykler til skole på 10 minutter?

Når Ea skal besøge sin veninde, cykler hun 6 km.
3.2 Hvor mange minutter tager det for Ea at cykle de 6 km, hvis hun cykler
med en gennemsnitsfart på 24 km/t?

Har lidt brug for hjælp til disse opgaver...


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2022 af OliverHviid

Brug v= s/t hvor v er hastigheden, s er strækningen og t er tiden.

3.1 beregnes altså på følgende måde:

v= 3 km/(1/6) time= 18 km/t

Prøv selv med 3.2 - husk at du skal finde tiden i den, dvs. du skal isolere t.


Svar #2
22. november 2022 af mathil1789

Hvad mener du med at isolere t? ( ellers tak for hjælpen )


Svar #3
22. november 2022 af mathil1789

***Tak for hjæpen mente jeg


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2022 af OliverHviid

Du har formlen v= s/t. I 3.1 skulle vi finde hastigheden, dvs. v. I 3.2 skal du finde hvor mange minutter det tager - du skal altså finde tiden som er t i formlen. Man isolerer t ved at gange med t på begge sider og herefter dividere med v, altså:

v= s/t ⇔ v*t=s ⇔ t=s/v. Nu kan du så indsætte din strækning (6 km) og din hastighed (24 km/t) for at udregne den tid det tager.

PS. husk enhederne!


Svar #5
22. november 2022 af mathil1789

144?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2022 af OliverHviid

Nej. Prøv at overveje hvorfor svaret ikke giver nogen mening. Hvis personen skal cykle 6 kilometer, og hun cykler 24 kilometer i timen, så kommer det jo til at tage under en time at cykle derhen - det kan altså ikke tage 144 minutter da det er langt mere end en time. Prøv at se om du kan følge fremgangsmåden her:

Vi bruger t=s/v. Vi indsætter s= 6km og v= 24 km/t

Dette giver: t= 6 km / 24 km/t= 1/4 time = 15 minutter


Svar #7
22. november 2022 af mathil1789

Tak, lære ikke ting særlig hurtigt, først når det er "skåret helt ud i pap". Men tak for din tid, tror jeg har fået fat på det nu!


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. november 2022 af OliverHviid

Der er skam ikke noget galt med at skulle have det skåret helt ud i pap. Husk også at det er helt OK ikke lige at fange det med det samme; nogle ting tager længere tid at lære end andre. Så længe du har lært noget, så er det godt - og husk hvis du har flere spørgsmål, så må du bare skrive.


Svar #9
22. november 2022 af mathil1789

Mange tak!! God aftenn!:))

Skriv et svar til: færdighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.