Matematik

hjælp til matematik

22. november 2022 af mathil1789 - Niveau: 9. klasse

Hej har et sidste spørgsmål, hvordan løser jeg denne opgave. opgaven ligger i filen. Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2022 af MentorMath

Opgave 10

Omkredsen af figuren er lig med alle sidelængderne lagt sammen.

Dvs. 

Ofigur = 3a + a + a + a + a + b + b + a 

         = 8a + 2b

Arealet af figuren findes ved at dele figuren op i to dele, så der opstår to rektangler. Heraf bestemmes arealet af hvert af de to rektangler hver for sig ved at gange længde med bredde.

Arektangel,1 = 3a•a = 3a2

Arektangel,2 = b•a = a•b

Afigur = Arektangel,1 + Arektangel,2 = 3a2 + ab


Svar #2
22. november 2022 af mathil1789

Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. november 2022 af MentorMath

Opgave 11

Hvis y skal være 5 større end x, så må man få y, når man lægger 5 til tallet x. 

Dvs. y = x + 5


Skriv et svar til: hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.