Matematik

matematik

24. november 2022 af Aya12 - Niveau: B-niveau

hej jeg har fået en aflevering for i matematik og jeg er vildt dårlig, er der nogen der har mulighed for at hjælpe mig med at kunne regne dette regne stykke ud?.

a) Reduce´r følgende udtryk
2a*b+(a-b)2


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2022 af MentorMath

Hej.

Her skal du bruge en af kvardratsætningerne. 

(a-b)2 = a2 + b2 - 2·a·b

Ved brug af overstående kvadratsætning kan vi reducere udtrykket

2a·b + (a-b)2 =

2a·b + a2 + b2 - 2·a·b =                             (da der både er lagt 2·a·b til og trukket 2·a·b fra, går de to led ud).

 a2 + b


Svar #2
24. november 2022 af Aya12

Omg fedt tusind tak mega stor hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2022 af MentorMath

Selv tak :))


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.