Matematik

Differentiering

29. november 2022 af Katjahermansen - Niveau: A-niveau

En funktion er givet ved f(x)=((1)/(3))*x^(3)-3*x^(2)*5*x+7 
A) Bestem f'(x)

Hvordan skal man gøre dette? 

Har startet med at gøre således: Vi deler dem op, så vi diffrantiere de forskellige led: 
g(x)=x^(3)=3x^(2)
h(x)=-3x^(2)=
i(x)=5x=
Da 7 er en konstant bliver den slettet når man diffrantiere den. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2022 af peter lind

((1)/(3))*x^(3)-3*x^(2)*5*x+7 Det med rødt mærkede er formodentlig en skrivefejl. Der skal enten stå + eller -.

Ellers har du helt ret i dine antagelser. Dernæst skal du bruge formel 143 side 25 i din formelsamaling


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.