Matematik

Hjælp til matematik

08. december 2022 af nurialu (Slettet) - Niveau: A-niveau
Jeg har brug for en forklaring hvad der forstås ved en differentialligning og dens løsning.
Og hvordan man løser forskellige typer af 1. ordens differentialligninger.

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2022 af ringstedLC

En differentialligning er en ligning, hvor der indgår en differentieret funktion som en af de ubekendte.

Løsningen til en differentialligning er de funktioner, der opfylder ligningen.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2022 af ringstedLC

Løsningseksempel:

\begin{align*} y' &= h(x)\quad\textup{formel (174)} \\ \int \!y'\,\mathrm{d}x &= \int \!h(x)\,\mathrm{d}x \\ y &= H(x)\;,\;H'(x)=h(x) \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2022 af mathon

                     \small \begin{array}{lllllll} y{\, }'=k\cdot y\\\\ y=C\cdot e^{k\cdot x}\\\\\\\\ y{\, }'=b-a\cdot y\qquad b\neq 0\\\\ y=C\cdot e^{-ax}+\frac{b}{a} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.