Matematik

Bestem tallet a, så andengradsligningen "a*x^2-40*x+10=0" har netop en løsning

14. december 2022 af seb164702 - Niveau: B-niveau

Davs gutter. Kan sgu ikke finde ud af denne opgave i min matematik opgave og er seriøst løbet tør for ideer så håber i ka hjælpe

Bestem tallet a, så andengradsligningen "a*x^2-40*x+10=0" har netop en løsning


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2022 af mathon

Netop én løsning
kræver:
                             \small \begin{array}{llllll} d=b^2-4\cdot a\cdot c=0\\\\ (-40)^2-4\cdot a\cdot 10=0\\\\ 1600-40a=0\\\\ 40a=1600\\\\ a=\frac{1600}{40}=40 \end{array}


Skriv et svar til: Bestem tallet a, så andengradsligningen "a*x^2-40*x+10=0" har netop en løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.