Matematik

Find skæringspunkter med hhv. x- og y-aksen

18. december 2022 af Quixotic - Niveau: C-niveau

Jeg er ikke sikker på hvad formlen er til dette stykke. :)

p(x) = x2 - 4x - 5


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. december 2022 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{Sk\ae ring m. \textit{x}-aksen} &= (x,0) \\ p(x)=0 &=x^2-4x-5 \\ x &= \left\{\begin{matrix}r_1\Rightarrow (r_1,0)=(?,0)\\r_2\Rightarrow(r_2,0)=(?,0)\end{matrix}\right.\\ \textup{Sk\ae ring m. \textit{y}-aksen} &= (0,y) \\ p(0)=y &= 0^2-4\cdot 0-5 \\y &= ...\quad\Rightarrow (0,y)=(0,?) \end{align*}


Skriv et svar til: Find skæringspunkter med hhv. x- og y-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.