Kemi

Osmotisk tryk hjælp

29. december 2022 af aaa23 - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa igen, jeg sidder stadig med mit multible choice opagve, og igen er på bar bund. Er der en der kan forklarer udregninger for de respektive svarmuligehder på billedet linket nedenfor. På forhånd mange tak :-) 

god dag 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. december 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} &&R\cdot T=\left (8.31446 \;\mathrm{\frac{J}{mol\cdot K}} \right )\cdot \left ((273.15+37)\;\mathrm{K} \right )=2578.73\;\mathrm{\frac{J}{mol}}\\\\&&p_{\textup{osmo}}=z\cdot \left ( R\cdot T \right )\cdot c\\\textup{hvor}\\&&z\textup{ er antal enkeltdele pr opl\o st molekyle.}\\\\\\ \textbf{1)}\\&&c=\frac{\frac{28.4\;\mathrm{g}}{142\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}}{10^{-3}\;\mathrm{m^3}}=200\;\mathrm{\frac{mol}{m^3}}\\\\&& p_{\textup{osmo}}=3\cdot \left ( 2578.73\;\mathrm{\frac{J}{mol}}\right )\cdot \left (200\;\mathrm{\frac{mol}{m^3}} \right )=1.54724\;\mathrm{MPa} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. december 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{2)}\\&& p_{\textup{osmo}}=2\cdot \left ( 2578.73\;\mathrm{\frac{J}{mol}} \right )\cdot \left ( 0.25\cdot 10^3\;\mathrm{\frac{mol}{m^3}} \right )=1.28937\;\mathrm{MPa} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. december 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllllll} \textbf{3)}\\&& p_{\textup{osmo}}=2\cdot \left ( 2578.73\;\mathrm{\frac{J}{mol}} \right )\cdot \left (0.30\cdot 10^3\;\mathrm{\frac{mol}{m^3}} \right )=1.54724\;\mathrm{MPa} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. december 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllllll} \textbf{4)}\\&& p_{\textup{osmo}}= \left ( 2578.73\;\mathrm{\frac{J}{mol}} \right )\cdot \left (0.45\cdot 10^3\;\mathrm{\frac{mol}{m^3}} \right )=1.16043\;\mathrm{MPa} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. december 2022 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllllll} \textbf{5)}\\&&\textup{sk\o nnes densiteten til }1\frac{g}{mL}\\&&\textup{haves:}\\\\&&c=\frac{\frac{\left (10^3\;\mathrm{g} \right )\cdot 0.03}{40\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}}{1\;\mathrm{L}}=\frac{\frac{\left (10^3\;\mathrm{g} \right )\cdot 0.03}{40\;\mathrm{\frac{g}{mol}}}}{10^{-3}\;\mathrm{m^3}}=750\;\mathrm{\frac{mol}{m^3}}\\\\&& p_{\textup{osmo}}=2\cdot \left ( 2578.73\;\mathrm{\frac{J}{mol}} \right )\cdot \left (750\;\mathrm{\frac{mol}{m^3}} \right )={\color{Red} \mathbf{3.8681}}\;\mathrm{MPa} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. december 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{detaljer:}\\&& p_{\textup{osmo}}=\left ( R\cdot T \right )\cdot \left (z\cdot c \right )=\mathbf{\left ( R\cdot T \right )\cdot c_{\textup{osmo}}}=z\cdot \left ( R\cdot T \right )\cdot c\\\\\\ \textup{enheder:}\\&& \left [ R\cdot T \right ]\cdot \left [ c \right ]=\mathrm{\frac{J}{mol}}\cdot\mathrm{\frac{mol}{m^3}}=\mathrm{\frac{J}{m^3}}=\mathrm{\frac{N\cdot m}{m^2\cdot m}}=\mathrm{\frac{N}{m^2}}=\mathrm{Pa} \end{array}


Skriv et svar til: Osmotisk tryk hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.