Matematik

tekst opgave løn

31. december 2022 af shain - Niveau: 9. klasse
En person har en årsindtægt på 1.000.000 mio kr. Når man skal regne om til forskellige løn tar man udgangspunkt for et 1 år?

Hvad er hans månedsløn?
Hvad er hans dagløn?
Hvad er hans ugeløn?
Hvad er hans timeløn?
Hvad er hans minutløn?
Hvad er hans sekundløn?

Hans månedsløn den er 1.000.0000/12=83 333 kr

Hans dagløn er den 1.000.000/365?
Hans ugeløn er den 1.000.000/52?
Hans timeløn er den 1.000.000/8765
Hans minutløn er den 1.000.000/525.900?
Hans sekundløn er den 1.000.000/31.560.000?

Er det sådan man regner de forskellige lønninger ud?

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. december 2022 af ringstedLC

Månedsløn: OK. Når man er fastansat med månedsløn, er der løn under ferie.

De andre: Nej. Du har opstillet dem som en gennemsnitsløn pr. tidsenhed.

Ugeløn: Brug at vi normalt har seks uger ferie.

Dagsløn: Seks uger, 52 weekender og lidt helligdage,

altså 6 · 5 + 104 + helligdage = 365 - 140 (dg.) = ...

Time/minut/sekund-løn: Brug at arbejdstiden normalt er 37 timer fordelt på 5 dg.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. december 2022 af StoreNord

1.000.000 mio kr

Dèt var godt nok en fed hyre!


Svar #3
31. december 2022 af shain

Hvordan kommer de frem til disse tal?

Svar #4
31. december 2022 af shain

Hvordan regner de hans timeløn ud?
Er det antal timer på et år delt med hans løn?

Svar #5
31. december 2022 af shain

hvordan regner de minutløn ud? Er det antal minutter der er på et år?

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. januar 2023 af StoreNord

#3    Beregn selv forholdet mellem Ronaldos dagløn og hans timeløn.

#4    Beregn selv forholdet mellem Ronaldos timeløn og hans minutløn.


Svar #7
01. januar 2023 af shain

dagløn: 1.448.216.704/365
minutløn: 1.448.216.704/8760

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. januar 2023 af StoreNord

Helt forkert. 
Om igen.
Læs #6 rigtigt.


Svar #9
01. januar 2023 af shain

39.967.709/165.223?

165.223/2.753?

Svar #10
01. januar 2023 af shain

Hvordan får han ugeløn på 25.512.189 kr?
Har de divideret med 52 uger?

Brugbart svar (0)

Svar #11
01. januar 2023 af StoreNord

#9
Nej
    3967709/165223
og
    Ja    165223/2753


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. januar 2023 af StoreNord

#10
    Nej. Dernede har de åbenbart 56,765677928 uger på et år.    :-)

    Eller også er der nogen, der ikke kan regne.


Svar #13
01. januar 2023 af shain

Hvis man regner generelt uden nogle forbehold. Er metoden rigtig gennemsnits pr.tidsenhed?

Brugbart svar (1)

Svar #14
02. januar 2023 af StoreNord

Du har selv Ronaldo's tal.
Hvis din lærer har givet dig dem som vejledning, kan du selv undersøge, hvordan tallene er fremkommet. Så kan du selv bruge de samme forhold.
Hvis en anden elev har beregnet dem, kan du åbenbart ikke stole på, at han har gjort det rigtigt.

Det er nemmest for dig at håndtere tallene. Vi andre kan ikke bare kopiere tallene fra billedet ind i et regneprogram. Så blir det et større arbejde med risiko for at skrive forkert.

Hvis forventer, at andre skal kunne hjælpe dig, må du levere Ronaldo's tal som tekst; ikke billede.

Jeg kommer til at tænke på, at man kan kan lave Ronaldos i et regneark, hvor man Ronaldo's forholdstal bliver beregnet ud fra hans løntal. Derefter genbruger man disse forholdstal til at lade arket beregne løntallene for ham med millionen.


Svar #15
02. januar 2023 af shain

Jeg takker alle for svarene.

Brugbart svar (0)

Svar #16
02. januar 2023 af StoreNord


Svar #17
02. januar 2023 af shain

Hvordan beregner du forholdstal er det =1.000.000/83.139.53*100?

Brugbart svar (0)

Svar #18
02. januar 2023 af StoreNord

Nej.
Forholdstallene er beregnet kun udfra Ronaldo-kolonnen. For eksempel er 1.448.216.704÷120.404.063 = 12,03.
I Millionen-kolonnen er så først 12.03 brugt til dividere op i 1.000.000. Og så videre derned-ad.


Svar #19
02. januar 2023 af shain

ok tak forstået, og tak for at du skære det ud i pap.:)

Skriv et svar til: tekst opgave løn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.