Matematik

Eksponentiel funktion

04. januar 2023 af Illusionn - Niveau: C-niveau

hej jeg håber der er nogen som kan hjælp mig.

Jeg har fundet ud af på forhånd at det ikke er C, da C er en aftagenede graf, og vi har med en voksende grad at gøre da a er større end 1 

a > 1 

0 < a < 1

Derudover er jeg blevet i tvivl om det er A eller B 

Tror personligt at det er er A, da jeg efter hvad jeg har forstået at B er en linær funktion, er dette korrekt eller er jeg på forkert spor? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2023 af Christianfslag

Jeg vil bestemt give dig ret i dine overvejelser. C aftager, hvilket ikke stemmer overens med funktionen. Desuden passer forløbet af B slet ikke til forskriften, da B er en lineær funktion.


Svar #2
04. januar 2023 af Illusionn

Mange tak for svar, det er dejligt at vide, at jeg har forstået korrekt :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2023 af Christianfslag

#2

Mange tak for svar, det er dejligt at vide, at jeg har forstået korrekt :) 

Intet problem. Fortsat god dag :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2023 af ringstedLC

Da alle tre grafer har samme b-værdi:

\begin{align*} y_A(0)=y_C(0) &= 0.5\cdot a^{\,0}=y_B(0) =a_\textup{lin}\cdot 0+b=b=0.5 \end{align*}

må det afgøres som du gør korrekt.


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.