Matematik

reducer udtrykket

07. januar 2023 af Simlars - Niveau: A-niveau

hej jeg er ikke lige den bedste til at reducere, så har brug for hjælp med at reducere:

(p-q)+ 2p * q - q2


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2023 af mathon

                          \small \begin{array}{lllllll} (p-q)^2+2pq-q^2=p^2-2pq+q^2+2pq-q^2=p^2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2023 af mathon

Kan du ikke huske kvadratet på

                                                      \small \left (p-q \right )^2

                    \small \left (p-q \right )^2=\left (p-q \right )\cdot \left (p-q \right )=p\cdot p-p\cdot q-q\cdot p+q\cdot q=p^2-2pq+q^2

da
                    \small q\cdot p=p\cdot q

                      


Svar #3
07. januar 2023 af Simlars

kan ikke helt forstå hvordan at i kan gå fra (p-q)2 til p2


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2023 af mathon

Det gør vi heller ikke.
Vi går fra
                    \small \left ( p-q \right )^2\textup{ til }p^2-2pq+q^2


Skriv et svar til: reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.