Matematik

Hjælp med en binominalfordelings opgave

07. januar 2023 af linehh98 - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe med de her to opgaver 

En binomialfordelt stokastisk variabel X er givet ved X-b(20,0.12) 

1. Bestem P(X=4)?

Et lykkehjul består af 25 felter. Det antages, at sandsynligheden for at lykkehjulet stopper på et vilkårligt felt, er den samme for alle felter 

En spiller formoder, at lykkehjulet stopper oftere på felt nr. 1 end på et af de øvrige felter. Ved en optælling af resultatet af 490 spil stoppede lykkehjulet 30 gange på felt nr. 1  

2. Opstil en nulhypotese, der kan bruges til at teste, om spilleren har ret i sin formodning 

Det vil være en STOR HJÆLP tak på forhånd 


Svar #1
07. januar 2023 af linehh98

En venlig person der kan hjælpe takk:)))


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2023 af Anders521

#0  

ad 1) For at bestemme sandsynligheden for 4 succeser, brug formlen P(X = r) = K(n,r)·pr·(1-p)n-r. I dit tilfælde er r = 4, n = 20 og p = 0,12

ad 2 ) Her er der tale om en indledning til en hypotesetest i binomialfordeling. Hypotesen H0 må være, at sandsynligheden p, at der stoppes ved felt nr. 1 er 1/25. Alternativhypotesen H1 er så at sandsynligheden p, at der stoppes ved felt nr. 1 er større end 1/25. Skulles der laves en binomialtest ville den være højresidet. 


Svar #3
07. januar 2023 af linehh98

Tusind tak<3


Skriv et svar til: Hjælp med en binominalfordelings opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.