Matematik

ortogonale linjer

09. januar 2023 af yyyyyyyyyyyy - Niveau: A-niveau

Hej, jeg er lidt forvirret over, hvordan jeg skal løse denne opgave. 

Er der nogen der kan hjælpe miiigg :(

Opgaven er vedhæftet.


Svar #1
09. januar 2023 af yyyyyyyyyyyy

Her er opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2023 af mathon

Opgaven er ikke vedhæftet.


Svar #3
09. januar 2023 af yyyyyyyyyyyy

Undskyld, jeg prøver at vedhæfte den igen

Vedhæftet fil:Opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2023 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. januar 2023 af mathon

Hvis produktet af normalvektorerne er lig med 0,
er linjerne ortogonale:

                                         \small \begin{pmatrix} 1\\2 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 2\\-1 \end{pmatrix}=1\cdot 2+2\cdot \left ( -1 \right )=2-2=0


Svar #6
09. januar 2023 af yyyyyyyyyyyy

#5

Hvis produktet af normalvektorerne er lig med 0,
er linjerne ortogonale:

Nåårr, så jeg finder produktet ud fra normalvektoren


Svar #7
09. januar 2023 af yyyyyyyyyyyy

Tusind taakkk det hjalp :)))))


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. januar 2023 af mathon

                       \small \begin{array}{lllllll}\textbf{eller}\\& m\textup{:}\quad y=-\frac{1}{2}x+5\\\\ &l\textup{:}\quad \;\, \, y=2x-10 \end{array}

Hvis produktet af linjernes hældningstal er lig med \small \small \textbf{-1},
er linjerne ortogonale:

                                             \small \begin{array}{lllllll} -\frac{1}{2}\cdot 2=-1 \end{array}


Svar #9
09. januar 2023 af yyyyyyyyyyyy

Det giver bedre mening nu, taakk


Brugbart svar (1)

Svar #10
10. januar 2023 af Soeffi

#0. Du er nok nød til at vide, at linjen ax + by = c har normalvektoren (a,b)


Skriv et svar til: ortogonale linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.