Matematik

Bestem radius i en cirkel så linjen bliver tangent

11. januar kl. 16:50 af Anonym706 - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder:

En linje l er givet ved 6x - 8y +4 = 0
En cirkel har centrum i C(2, -3)
a) Bestem radius i cirklen, så linjen bliver tangent.

Jeg ved ikke hvordan jeg skal starte med denne opgave. Er der nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar kl. 18:43 af mathon

Hvis radius beregnes ud fra 
formlen for et punkts afstand til en linje,
findes den radius, der muliggør, at linjen er tangent.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar kl. 19:07 af mathon

                          \small \small \begin{array}{lllllll} r=\frac{\left |6\cdot 2-8\cdot (-3)+4 \right |}{\sqrt{6^2+(-3)^2}}=\frac{40}{10}=4 \end{array}


Svar #3
11. januar kl. 20:04 af Anonym706

Tusind tak!

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar kl. 08:30 af mathon

korrektion af tastefejl:
                                          \small \small \small \begin{array}{lllllll} r=\frac{\left |6\cdot 2-8\cdot (-3)+4 \right |}{\sqrt{6^2+(-{\color{Red} 8})^2}}=\frac{40}{10}=4 \end{array}


Skriv et svar til: Bestem radius i en cirkel så linjen bliver tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.