Matematik

Kontinuerte og differentiabel funktioner

14. januar 2023 af Musses - Niveau: Universitet/Videregående

Er der mon nogen, der kan hjælpe mig med løse følgende opgave? 

Lad f:R→R være en differentiabel funktion, hvor:


f′(x) = (x+1)^2 (x−3)^5 (x−6)^4


Find det største interval, hvor f er voksende. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2023 af Anders521

#0 Du har vedhæftet et forkert billede.


Svar #2
14. januar 2023 af Musses

Tak for at gøre mig opmærksom på det. Det er opgaven i teksten, jeg har brufg for hjælp til. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2023 af peter lind

Du skal først se på hvornår f'(x) = 0 Der skiller den nemlig. Derefter se du på i hvilket intervaller f'(x) > 0. Det er der funktionen er voksende.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2023 af mathon

\small \begin{array}{llllll}&& f{\, }'(x)=0\\\textup{n\aa r}\\&&x=\left\{\begin{matrix} -1\\3 \\6 \end{matrix}\right. \end{array}

\small \textup{fortegnsvariation}
\small \textup{for }f{\, }'(x)\textup{:}                                -                0               -              0              +              0              +
\small x\textup{-variation:}              _______________-1_______________3_______________6_______________
\small \textup{monotoni}
\small \textup{for }f(x)\textup{:}                         aftagende                     aftagende            voksende                voksende
\small \textup{ekstrema:}                                                                        minimum                  maksimum


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. januar 2023 af mathon

rettelse:

\small \begin{array}{llllll}&& f{\, }'(x)=0\\\textup{n\aa r}\\&&x=\left\{\begin{matrix} -1\\3 \\6 \end{matrix}\right. \end{array}

\small \textup{fortegnsvariation}
\small \textup{for }f{\, }'(x)\textup{:}                                -                0               -              0              +              0              +
\small x\textup{-variation:}              _______________-1_______________3_______________6_______________
\small \textup{monotoni}
\small \textup{for }f(x)\textup{:}                         aftagende                     aftagende            voksende                voksende
\small \textup{ekstrema:}                                                                        minimum                  


Skriv et svar til: Kontinuerte og differentiabel funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.