Kemi

Hjælp med besvarelse af opgaverne - tiltreign (stomængdekocentrationen.

19. januar kl. 12:25 af Kemiobse - Niveau: 9. klasse

. Nogle der kan hjælpe mig med at regne masse af I2, når der er (1,064  g/L) af stoffet i den benyttede diiod-opløsning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar kl. 13:02 af Soeffi

#0. Indsætter spørgsmål fra rapporten...

  1. Forklar hvordan fortyndingen i starten af videoen bliver lavet trin for trin, og hvorfor man bruger det udstyr
      man gør. 
  2. Beregn stofmængden af Na2S2O3 i det tilsatte volumen 0,010 M Na2S2O3. Notér i skemaet.
  3. Beregn massen af I2 i den benyttede diiod-opløsning. (1,064  g/L). Notér i skemaet.
  4. Beregn stofmængden af I2. Notér i skemaet.
  5. Sammenlign de beregnede værdier af stofmængderne. Kommentér, hvorfor de er et mål forholdet mellem
      de to reaktanter i reaktionsskemaet.
  6. Beregn forholdet a/b med to decimaler (ud fra ). Notér i skemaet.
  7. Der er naturligvis måleusikkerhed i eksperimentet. Hvad er den sandsynlige værdi for a og b?
  8. Ved reaktionen omdannes I2 til I-. Derudover dannes der kun et enkelt reaktionsprodukt. Opskriv
      reaktionsskemaet for reaktionen, idet man udnytter resultatet fra punkt 6. (Husk hvad I ved om ladning i et
      reaktionsskema)
  9. Hvordan skal man fremstille en 0,010 M Na2S2O3-opløsning, når man har en 0,400 M opløsning af
      Na2S2O3 til sin rådighed? Der skal fremstilles 500 mL
10. Spørgsmål til besvarelse senere under emnet redoxreaktioner:
      a) Afstem reaktionsskemaet mellem S2O32- (aq) + I2 (aq)
      b) Hvorfor er det ligegyldigt for afstemningen om reaktionen er sur, basisk eller neutral?
11. Fordele og ulemper ved at bruge titrering til at bestemme stofmængde/koncentration/masse?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar kl. 15:27 af mathon

Nogle der kan hjælpe mig med at regne masse af I2, når der er (1,064  g/L) af stoffet i den benyttede diiod-opløsning?

Der tilsættes 10 mL = 0.010 L
 

                  \small \begin{array}{lllll} \textup{Tilf\o rt masse af }I_2\textup{:}\\&&m_{I_2}= \left (1.064\;\mathrm{\frac{g}{L}} \right ) \cdot \left ( 0.010\;\mathrm{L} \right )=0.01064\;\mathrm{g} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar kl. 15:38 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{4.}\\&\textup{Stofm\ae ngde af }I_2\textup{:}\\&& n_{I_2}=\frac{0.01064\;\mathrm{g}}{2\cdot\left ( 126.90\;\mathrm{\frac{g}{mol}} \right )}=4.192\cdot 10^{-5}\;\mathrm{mol} \end{array}


Svar #4
19. januar kl. 15:43 af Kemiobse

Hvad med stofmængden for Na2SO3?

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar kl. 15:44 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{8.}\\&\textup{Teoretisk:}& I_2\;+\;2\;S_2{O_3}^{2-}\;\longrightarrow \;2\;I^-\;+\;S_4{O_6}^{2-} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar kl. 15:54 af mathon

#4

\small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{2.}\\&\textup{Tilf\o rt stofm\ae ngde }Na_2SO_3\textup{:}\\&&n_{Na_2SO_3}=\left ( 0.087\;\mathrm{L} \right )\left ( 0.010 \;\mathrm{\frac{mol}{L}}\right )=8.7\cdot 10^{-4}\;\mathrm{mol} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. januar kl. 16:47 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{9.}\\&\textup{Den anvendte}\\&\textup{stamop\l\o sning}\\&\textup{og den \o nskede}\\&\textup{opl\o sning}\\&\textup{skal indeholde}\\& \textup{det samme antal}\\& \textup{mol }Na_2S{O_3}^{2-}\\&\textup{hvilket giver}\\&\textup{ligningen:}\\&&V_{\textup{stam}}\cdot \left ( 0.400\;\mathrm{\frac{mol}{L}} \right )=\left ( 0.500\;\mathrm{L} \right )\cdot \left ( 0.010 \;\mathrm{\frac{mol}{L}}\right )\\\\&&V_{\textup{stam}}=\left (0.500\;\mathrm{L} \right )\cdot \frac{ 0.010 \;\mathrm{\frac{mol}{L}}}{ 0.400 \;\mathrm{\frac{mol}{L}}}=0.0125\;\mathrm{L}=12.5\;\mathrm{mL} \end{array}


Svar #8
21. januar kl. 19:54 af Kemiobse

Kan u give mig en forklaring på opgave 9?

For det andet kan du så også give en forklaring på hvor tallene kommer fra i opg. 2?


Svar #9
22. januar kl. 17:50 af Kemiobse

Hej

Hvordan skal jeg beregne stofmængden af det Na2S2O3?


Svar #10
22. januar kl. 19:42 af Kemiobse

#3

\small \begin{array}{llllll} \textbf{4.}\\&\textup{Stofm\ae ngde af }I_2\textup{:}\\&& n_{I_2}=\frac{0.01064\;\mathrm{g}}{2\cdot\left ( 126.90\;\mathrm{\frac{g}{mol}} \right )}=4.192\cdot 10^{-5}\;\mathrm{mol} \end{array}

Er det ikke gange istedet for at dividere?


Svar #11
22. januar kl. 20:43 af Kemiobse

Kan du forklare mig opgave 6?


Svar #12
22. januar kl. 20:55 af Kemiobse

Jeg mener opgave 5. Jeg forstår ikke det med reaktanterne?


Svar #13
22. januar kl. 20:55 af Kemiobse

#0

. Nogle der kan hjælpe mig med at regne masse af I2, når der er (1,064  g/L) af stoffet i den benyttede diiod-opløsning?

Og forklaringer på nogle af spørgsmålene.


Brugbart svar (0)

Svar #14
27. januar kl. 09:14 af mathon

#13
             Genlæs/læs #2.


Skriv et svar til: Hjælp med besvarelse af opgaverne - tiltreign (stomængdekocentrationen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.