Matematik

Gæld

19. januar 2023 af AugustWilliam - Niveau: B-niveau

Du optager en gæld G, der skal afvikles med 30 lige store årlige ydelser på 55.883kr. Renten er 7,5% om året.

a) Beregn G. 

b) Hvad er restgælden efter 16 år? 

c) Hvor stor en del af ydelsen bruges til at afdrage på lånet umiddelbart efter 17 terminer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2023 af peter lind


Svar #2
19. januar 2023 af AugustWilliam

Så jeg skal bruge hovedstol til at beregne G, men hvad med de andre 2?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2023 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\&& G=y\cdot \frac{1-\left ( 1+r \right )^{-n}}{r}\\\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}\textbf{b)}\\&& G_{16}=G\cdot (1+r)^{16}-y\cdot \frac{(1+r)^{16}-1}{r} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}\textbf{c)}\\&&a_1=y-G\cdot r\\\\&& a_{n}=a_1\cdot (1+r)^{n-1}\\\\&\textbf{eller}\\&& a_n=y-G_n\cdot r \end{array}


Skriv et svar til: Gæld

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.