Matematik

Find længden af B vektor

02. februar kl. 18:23 af SeniorMuhkkel - Niveau: A-niveau

Hej sidder lidt fast i den her opgave om vektorer og ved ikke rigtig hvordan jeg kommer frem til længden af b vektoren 

Vedhæftet fil: Vektor.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar kl. 18:30 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar kl. 18:33 af mathon

             \small \begin{array}{lllllll} \textup{Du har:}\\&&\cos(v)=\frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{\left | \overrightarrow{a} \right |\cdot \left | \overrightarrow{b} \right |}\\\\\textup{dvs}\\&& \cos(30\degree)=\frac{4}{5\cdot \left | \overrightarrow{b} \right |} \end{array}


Svar #3
02. februar kl. 18:44 af SeniorMuhkkel

Skal jeg rykke b længden ud på den anden side af ligheds tegnet? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar kl. 18:48 af mathon

Ja - da.


Svar #5
02. februar kl. 18:56 af SeniorMuhkkel

Tror jeg er lost, på at der er cos(30) og ved ikke rigtig hvad jeg skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. februar kl. 19:05 af mathon

                         \small \begin{array}{lllllll}&& \cos(30\degree)=\frac{4}{5\cdot \left | \overrightarrow{b} \right |}\\\\&& \frac{\sqrt{3}}{2}=\frac{4}{5\cdot \left | \overrightarrow{b} \right |} \\\\ \textup{isoler }&&\left | \overrightarrow{b} \right | \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar kl. 19:13 af mathon

Du indsætter i formlen for vinklen mellem to vektorer.


Svar #8
02. februar kl. 19:39 af SeniorMuhkkel

Jeg får b til at blive 0.92


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. februar kl. 19:40 af mathon

                         \small \small \small \begin{array}{lllllll}&& \\\\&& \frac{\sqrt{3}}{2}=\frac{4}{5\cdot \left | \overrightarrow{b} \right |} \\\\&& \left | \overrightarrow{b} \right |=\frac{4\cdot 2}{5\cdot \sqrt{3}}=\frac{8\sqrt{3}}{15}\approx 0.92 \end{array}


Svar #10
02. februar kl. 19:41 af SeniorMuhkkel

Tak havde lige fundet fejlen


Skriv et svar til: Find længden af B vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.