Matematik

Regne en formel ud - finde en ''x''-værdi

03. februar kl. 16:20 af Kemiobse - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med at regne dette ud, uden en lommeregner/matrobot?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar kl. 16:38 af StoreNord

Erstat A med 40 og h med 10.
Gang ligningen med 3 (på begge sider).
Dividér begge sider med 2.
Og divider begge sider med    ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar kl. 16:42 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar kl. 16:45 af mathon

\begin{array}{llllllll} \textbf{a)}\\&& b=\frac{3\cdot A}{2\cdot h}=\frac{3\cdot \left ( 40\;\mathrm{m^2} \right )}{2\cdot \left ( 10\;\mathrm{m} \right )}=6\;\mathrm{m} \end{array}


Svar #4
03. februar kl. 16:46 af Kemiobse

Således?

Det er da overhovedet ikke hvordan man bør og gøre det.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar kl. 17:30 af StoreNord

Min nemme måde:

\\A=\frac{2HB}{3}\Rightarrow 40=\frac{2 *10*B}{3} \Rightarrow \\120=20B\Rightarrow \\6=B


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar kl. 18:42 af ringstedLC

#4: Jo, det er. Og det her er ihvertfald ikke rigtigt:

da den omskrivning betyder:

\begin{align*} \frac{3}{2}\cdot A &= \frac{A\cdot \frac{3}{3}}{2}=\frac{A}{2} \\ 3A &= A \end{align*}

hvliket ikke kan passe.

"Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte":

\begin{align*}A &= \frac{2\cdot h\cdot b}{3} = \frac{2\,h}{3}\cdot b \\ b &= \frac{3}{2\,h}\cdot A= \frac{3\,A}{2\,h} \end{align*}


Skriv et svar til: Regne en formel ud - finde en ''x''-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.