Kemi

Reaktioner - monohydron-syre eller hydrogen-syre?

05. februar kl. 21:34 af Kemiobse - Niveau: 9. klasse

Nogle der kan hjælpe mig med at forklare mig hvordan man beregner sig frem til denne opgave (vedhæftet). Jeg er virkelig gået i stå.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar kl. 22:29 af Heptan

Beregn mængden af NaOH med formlen

n = cV = 0,100M * V

hvor volumen (V) er bestemt eksperimentelt ved farveskiftet.


Svar #2
07. februar kl. 14:34 af Kemiobse

Hvad er de 0,100M?

Er det indikatoren, da ''V'' ikke er fundet endnu, da det først er i dag jeg skal lave forsøge?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar kl. 17:58 af Heptan

Det er stofmængdekoncentrationen c.

Du har kun vedhæftet formål og kemikalier, er der en specifik opgave du har brug for hjælp til?


Svar #4
07. februar kl. 18:22 af Kemiobse

Jeg har bare et spørgsmål til om hvordan man kan regne på hvor om det er en monohydron eller en dihydron?

Jeg har disse mål(vedhæftet):


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar kl. 16:34 af Heptan

Ja, det kan man godt regne ud. En god lærer havde givet delspørgsmål til at besvare det spørgsmål.

For NaOH:

Jeg kan se I har målt volumen V til: 19,8 mL og 21,0 mL.

Gennemsnit: V = (19,8+21)/2 = 20,4 mL = 0,0204 L

Jf. #1:

n(NaOH) = cV = 0,100M * V = 0,100M * 0,0204 L = 0,00204 mol

Nu beregner vi for ascorbinsyre:

gennemsnit: m = (0,340+0,321)/2 = 0.3305 g

M(ascorbinsyre) = 176,12 g/mol   (fra databog)

n(ascorbinsyre) = m/M = 0,3305 g /176,12 g/mol = 0,00188 mol

Så beregner vi forholdet mellem NaOH og ascorbinsyre:

n(NaOH)/n(ascorbinsyre) = 0,00204 mol/0,00188 mol = 1,09 = 1,09:1

Diskussion:

Se på reaktionsskemaerne. For monohydron forventer vi forholdet 1:1. For dihydron forventer vi 2:1. Da I har fået 1,09:1 er det rimeligt at antage, at ascorbinsyre titreres som en monohydron syre.

Konklusion:

Ascorbinsyre titreres som en monohydron syre.


Svar #6
08. februar kl. 17:49 af Kemiobse

Hvorfor tager dugenbemsnittet og Dividere det andet tal,?
For det andet hvordan har du regnet M (ascorbunsyre) ud?

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. februar kl. 18:40 af Heptan

Man kan også regne dem hver for sig; men det er jo samme eksperiment, så man vil forvente samme udfald. Ved mange eksperimenter vil gennemsnittet gå imod det sande tal, hvis der ikke er fejlkilder.

Man dividerer, for at finde forholdet imellem dem - forholdet fremgår af reaktionsskemaet. Det er standard at dividere, men man kan også lave andre operationer for at få samme konklusion.

Mht. M, så googlede jeg bare ascorbinsyres molarmasse. Man kan også finde molarmassen for de individuelle atomer og addere dem. Men på 9. klasse niveau vil man ikke forvente at I kender til begrebet "molarmasse".


Svar #8
08. februar kl. 20:34 af Kemiobse

Kan man ikke finde molarmassen ved at kigge i det periodiske tabel? Eller er det for at finde et andet form for ''masse''? Og hvis så, hvad er navnet på dette?


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. februar kl. 10:44 af Heptan

Ja, det var det jeg mente med at "finde molarmassen for de individuelle atomer og addere dem".


Svar #10
21. februar kl. 21:36 af Kemiobse

#9

Ja, det var det jeg mente med at "finde molarmassen for de individuelle atomer og addere dem".

Hej igen

Kan man stadig bruge dine bergeninger/svar, når det man skal regen de to forskelleige ud, da vi lavede det samme forsøg 2 gange?


Svar #11
21. februar kl. 21:43 af Kemiobse

kan du hjælpe med med de sidste 2 afsnit af databehandlingen, så jeg både kan forstå hvilke former og hvad du indsætter?

Det vil være en stor hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. februar kl. 22:56 af Heptan

#10

Ja, I må hellere beregne dem hver for sig, siden jeres lærer beder om det. Det er samme beregninger, men i stedet for gennemsnittet bruger I værdien for måling 1 hhv. måling 2.


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. februar kl. 23:04 af Heptan

#11

1. del: titrator er NaOH, og titrand er ascorbinsyre.

Se #5. For reaktionsskemaer, se #0.

2. del: Da de reagerer i forholdet 1:1, så gælder

n(NaOH) = n(ascorbinsyre).

Nu kan I bruge formlen n = m/M til at beregne massen m(ascorbinsyre). Det skulle gerne give 520 mg (indenfor måleusikkerheder/fejlkilder).


Svar #14
23. februar kl. 00:06 af Kemiobse

#10
Hvordan regner jeg det hver for sig?
Jeg forstår ikke hvordan du vil gøre det (hver for sig), da du har taget stofmængden?

Brugbart svar (0)

Svar #15
23. februar kl. 05:33 af Heptan

For NaOH:

Jeg kan se I har målt volumen V til: 19,8 mL og 21,0 mL.

Gennemsnit: V = (19,8+21)/2 = 20,4 mL = 0,0204 L

Jf. #1:

n(NaOH) = cV = 0,100M * V = 0,100M * 0,0204 L = 0,00204 mol

I stedet for at bruge 0,0204 L (som er gennemsnittet), så bruger du 19,8 mL = 0,0198 L hhv. 21,0 mL = 0,021 L.

n(NaOH)1 = cV = 0,100M * V = ...

n(NaOH)2 = ...


Svar #16
23. februar kl. 07:37 af Kemiobse

Skal jeg sp dividere det med det der ascorbinsyre hver for sig uden at plusse det?

Svar #17
23. februar kl. 07:38 af Kemiobse

Kan du vise beregning for ascorbinsyre, hvsi man skal regne det ud for de to hver for sig?

Brugbart svar (0)

Svar #18
23. februar kl. 08:07 af Heptan

#16 Ja


Brugbart svar (0)

Svar #19
23. februar kl. 08:08 af Heptan

#17 

(ascorbinsyre) = 176,12 g/mol   (fra databog)

n(ascorbinsyre) = m/M = 0,3305 g /176,12 g/mol = 0,00188 mol

Så beregner vi forholdet mellem NaOH og ascorbinsyre:

n(NaOH)/n(ascorbinsyre) = 0,00204 mol/0,00188 mol = 1,09 = 1,09:1


Svar #20
25. februar kl. 14:55 af Kemiobse

#19

#17 

(ascorbinsyre) = 176,12 g/mol   (fra databog)

n(ascorbinsyre) = m/M = 0,3305 g /176,12 g/mol = 0,00188 mol

Så beregner vi forholdet mellem NaOH og ascorbinsyre:

n(NaOH)/n(ascorbinsyre) = 0,00204 mol/0,00188 mol = 1,09 = 1,09:1

Hvor får du 0,03305 fra?

For det andet hvor får du 0,00204?


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.