Kemi

Hvor mange g glucose (C6H12O6) kan der dannes ved fotosyntese af 1,0 kg carbondioxid (CO2)?

06. februar kl. 18:09 af emiliekjersgaard - Niveau: B-niveau

Hjælp, jeg fatter ærligt intet:)) Nogen der kan forklarer mig det og måske svare på spørgsmålet. Det eneste jeg ved er at det skal give: 6,8*102 Sprøgsmålet lyder således.

Hvor mange g glucose (C6H12O6) kan der dannes ved fotosyntese af 1,0 kg carbondioxid (CO2)?

Fotosyntesen foregår såldes: 

6 CO2 + 6 H20 ---> C6H12O6 + 6 O2


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar kl. 20:26 af AngelOneOne

Hej,

Antal mol CO2 = 1.000 g CO2 / 44,01 g/mol CO2 = 22,72 mol CO2

For hver 6 mol CO2 får du dannet et mol C6H12O6, så vi dividere antal mol CO2 med 6 = 3,79 mol C6H12O6

Nu kender du antal mol C6H12O6 og kan dermed beregne massen, ved at gange med molvægten for C6H12O6
= 3,79 mol C6H12O6 • 180,16 g/mol C6H12O6 = 682,81 g C6H12O6 ≈ 6,8 • 102 mol C6H12O6.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar kl. 13:12 af AngelOneOne

Hej,

Det sidste resultat (6,8 • 102 mol C6H12O6) skulle selvfølgelig være g C6H12O6 ikke mol.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Hvor mange g glucose (C6H12O6) kan der dannes ved fotosyntese af 1,0 kg carbondioxid (CO2)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.