Kemi

Stofmængde med 2 ubekndte

22. februar kl. 11:00 af Cillzen - Niveau: B-niveau

Hej folk derude. Jeg kan ikke finde ud af hvordan man skal finde stofmængden af H2 med 2 ubekendte i formlen der er blevet givet. 

Formlen stilles sådan op n=m/M

n=stofmængden 

m=masse

M=morlarmassen 

Vi har molarmassen 1,008 

Opgaven lyder 

ZnSO4 kan fremstilles ved reaktions imellem zink og svovlsyre efter følgende skema: 

Zn(s) + H2SO4(ag) -> ZnSO4(ag) +H2(g)

Ud fra reaktionsskemaet besemmes stofmængden af H2(g) 

Håber nogle kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar kl. 11:50 af Heptan

Ja der mangler noget info. Måske står det i forrige opgave? Massen af Zn fx?


Svar #2
22. februar kl. 12:02 af Cillzen

Jeg har beregnet stofmængden af Zn som er 0,07647599 og Zn vejer 5g. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar kl. 17:15 af Heptan

Super, så er stofmængden af H2 også lig 0,07647599 mol, da de er i forholdet 1:1 i reaktionsskemaet.


Svar #4
23. februar kl. 11:37 af Cillzen

Tak. det giver mere mening nu. 


Skriv et svar til: Stofmængde med 2 ubekndte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.