Matematik

løse ligning

05. marts 2023 af swishbaby - Niveau: B-niveau

nogen der ved hvordan man kan få 2,5 til at stå alene når den er inde i en parentes?Jeg prøver lidt at løse en ligning med et tal, men har lidt svært og er lidt forvirret med hvad og hvordan man gør når den er inde i en parentes :-) 


Svar #1
05. marts 2023 af swishbaby

her er opgaven


Svar #2
05. marts 2023 af swishbaby


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2023 af ringstedLC

\begin{align*} (-3)^2 - 4\cdot 0.5\cdot (7 + x) &= 0 \\ 7+x &= \frac{-(-3)^2}{-4\cdot 0.5} \\ x &= \frac{(-3)^2}{2}-7=-2.5 \\ \end{align*}

PS. Zoom ind på/beskær til selve teksten.


Svar #4
05. marts 2023 af swishbaby

Jeg har lige tjekket at  -2,5 er rigtigt men har dog lige 3 spørgsmål

1)  burde der ikke stå (7 - x) i stedet for (7 + x) ? 

2)  hvordan er du kommet frem til det der står til højre side for lighedstegnet i den mellemste beregning? altså at det er divideret med -4 * 0.5 giver mening men hvordan får du -( -3)2 at stå oppe i tælleren? 

3)  i den sidste beregning burde der så ikke stå -9 i tælleren og -2 i nævneren?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2023 af ringstedLC

1) Se, at det giver samme resultat, da:

\begin{align*} x &= -2.5 \\-x &= 2.5 \end{align*}

\begin{align*} \textbf{2)}\\ (-3)^2 - 4\cdot 0.5\cdot (7 + x) &= 0 \\ - 4\cdot 0.5\cdot (7 + x) &= -(-3)^2 \\ 7+x &= \frac{-(-3)^2}{-4\cdot 0.5} \\ \textbf{3)} \\ x &= \frac{-1\cdot 9}{-1\cdot 2}-7=\frac{9}{2}-7=-2.5 \end{align*}

I 2) og 3) blev et par indlysende mellemregninger sprunget over.


Skriv et svar til: løse ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.