Matematik

Hvordan finder man en vektor)? AKUT

09. marts 2023 af SkolleNørd - Niveau: 9. klasse

Nogle der kan foklare mig, hvordan man laver denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2023 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2023 af peter lind

Hvis v = (x, y)  er |v| = kvrod(x2+y2)

Summen af to vektorer får man ved at addere koordinaterne


Svar #3
09. marts 2023 af SkolleNørd

Så: 3^{2}+(-2)^{2}

Eller hvordan vil du opstille formlen/insætte tallene?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2023 af peter lind

det er korrekt. Du mangler bare kvadratrodstegnet


Svar #5
09. marts 2023 af SkolleNørd

men der står at jeg skal bestemme både a, b og a+b?

Mangler jeg så ikke noget?


Svar #6
09. marts 2023 af SkolleNørd

Er det overhovedet muligt at man skal plusse det og det så giver et ulige tal?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2023 af Emma593 (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. marts 2023 af SuneChr

Det løber vist lidt løbsk.

|a| = \sqrt{3^{2}+(-4)^{2}}

|b| = \sqrt{(-2)^{2}+3^{2}}

a + b = \binom{3-2}{-4+3}=\binom{1}{-1}

|a + b| = \sqrt{1^{2}+(-1)^{2}} 


Svar #9
09. marts 2023 af SkolleNørd

Nu er jeg mere forvirret-
Kan du give mig en forklaring på 9. klaseniveau?

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. marts 2023 af SuneChr

Det er vektorregning på alle niveauer.

Vi kan flytte "pilene" hvorhen i koordinatsystemet, det skal være, når vi bevarer retningen og længden af pilen.
Flyt begyndelsespunktet for b ned hvor a har sin pilespids og se på den stumpvinklede trekant, der ligger
(0 , 0) , (1 , - 1) og (3 , - 4) .

a + b er pilen fra (0 , 0) til (1 , - 1)  


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. marts 2023 af ringstedLC

#9: Det forstår jeg godt.

Uheldigvis siger #4 OK, dog med manglende kvadratrodstegn til #3. Den skal være som i #8. Husk at længden af en vektor jo egentlig bare findes vha. Pythagoras.

Ydermere kommer #7 så med en misvisende hjælp til resten.

Derfor nok #8's "Det løber vist lidt løbsk". En kraftig underdrivelse.

#6

Er det overhovedet muligt at man skal plusse det og det så giver et ulige tal?

Udover at vi hverken "plusser" eller "minusser" noget, men lægger sammen eller adderer og trækker fra eller subtraherer, så kan en sum da nemt give et ulige tal.

Mente du derimod en negativt tal, så er det da også muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. marts 2023 af Emma593 (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #13
10. marts 2023 af SuneChr

# 12
Der er ingen grund til at kopiere hele indlæggets tekst, men tilstrækkeligt at henvise med ##.
Det vigtigste er ikke at bruge de rigtige termer men at forstå, hvilke problemstillinger man arbejder med.
"Plusse" er OK på 0'te og evt. 1'klassetrin, men bør derudover falde bort. 


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. marts 2023 af Emma593 (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: Hvordan finder man en vektor)? AKUT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.