Matematik

Bestem konstanten a ud fra toppunkt

12. marts kl. 18:24 af hjælptilskolee - Niveau: C-niveau

Hej, nogle der kan hjælpe med denne opgave?

En funktion f er givet ved: f(x)=a*x^2-4x-10

Grafen for f er en parabel, som har toppunkt i T(-2,-6)

Bestem konstanten a.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts kl. 18:28 af CooperForce

Du ved at:

-6=a\cdot (-2)^2-4\cdot(-2)-10

Isolér a


Svar #2
12. marts kl. 18:37 af hjælptilskolee

.


Svar #3
12. marts kl. 18:38 af hjælptilskolee

#1

Du ved at:

-6=a\cdot (-2)^2-4\cdot(-2)-10

Isolér a¨

Tror ikke jeg er helt med. Skal jeg regne ligningen ud, og bare lade a være? eller hvad skal jeg


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts kl. 18:46 af Anders521

#3 Der skrives " Isolér a "


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts kl. 19:00 af AMelev

#3 Du skal reducere og så løse ligningen med hensyn til a.

Du angiver C-niveau, men din profil siger 9. klasse. Det passer ikke helt sammen. Opdater din profil.


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. marts kl. 20:01 af ringstedLC

Udfra toppunktet:

\begin{align*} T=\left ( x_T,y_T \right ) &= \left (-2,-6 \right ) \\ x_T=-2 &= \frac{-b}{2\,a} \\ a &= \frac{-b}{2\cdot (-2)}&&,\;b=-4 \end{align*}


Svar #7
12. marts kl. 20:10 af hjælptilskolee

#6

Udfra toppunktet:

\begin{align*} T=\left ( x_T,y_T \right ) &= \left (-2,-6 \right ) \\ x_T=-2 &= \frac{-b}{2\,a} \\ a &= \frac{-b}{2\cdot (-2)}&&,\;b=-4 \end{align*}

tak, stor hjælp!


Skriv et svar til: Bestem konstanten a ud fra toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.