Matematik

FP9 2022 opgave 4.1

12. marts kl. 22:57 af yuyu2 - Niveau: 9. klasse
4.1 Hvor mange grader fahrenheit svarer 0 grader celsius til?
4.2 Hvor mange grader celsius svarer 212 grader fahrenheit til?
4.3 Tegn en graf, der viser sammenhængen mellem temperaturer målt i grader celsius og grader fahrenheit.
Magnus påstår, at man kan omskrive formlen i den gule boks til.


Formlen:

F= 1,8*C + 32

C er temperaturen målt i grader celsius.
F er temperaturen målt i grader fahrenheit.

4.4 Har Magnus ret i sin påstand?

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts kl. 22:59 af jl9

4.1)

Sæt C=0 i Formlen for at bestemme F


Svar #2
12. marts kl. 23:02 af yuyu2

Ja men så giver det stadig 32 ??? Eller ..??

Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts kl. 23:03 af jl9

Ja. 0 grader Celsius svarer til 32 grader Fahrenheit.


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. marts kl. 23:15 af SuneChr

# 0
SP 120320232316.PNG

Vedhæftet fil:SP 120320232316.PNG

Svar #5
12. marts kl. 23:18 af yuyu2

Er 4.2 så 1,8 * 0 + 32

???


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. marts kl. 23:22 af jl9

4.2)

Brug Formlen. Indsæt 212 for F og isoler C

212 = 1,8*C + 32


Svar #7
12. marts kl. 23:29 af yuyu2

Så det er 100 celsius??

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. marts kl. 23:30 af jl9

Ja


Svar #9
12. marts kl. 23:35 af yuyu2

Tak for hjælpen folkens(:

Brugbart svar (1)

Svar #10
12. marts kl. 23:42 af SuneChr

Prøv at læse lidt om hvordan Fahrenheit-skalaen først blev udtænkt, men senere måtte rettes henad vejen:
https://da.wikipedia.org/wiki/Fahrenheit


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. marts kl. 23:57 af SuneChr

"Fahrenheit 451" er en engelsk spillefilm fra 1966, som omhandler en autoritær stat, hvor bøger beordres til afbrænding. Papir antændes ved denne temperatur, - derfor denne titel.


Svar #12
13. marts kl. 00:22 af yuyu2

Er i tvivl om jeg har lavet opgave 4.4 rigtigt eller ej

C = (F - 32) / 1,8 (gange begge sider af lighedstegnet med 1,8)
1,8 * C = F - 32 (tilføj 32 til begge sider af lighedstegnet)
1,8 * C + 32 = F

Brugbart svar (0)

Svar #13
13. marts kl. 11:00 af AMelev

#12 Din  omskrivning er korrekt.

Var C = (F - 32) / 1,8  Magnus' påstand? Det fremgår ikke klart i #0, men hvis det var, har han ret.


Skriv et svar til: FP9 2022 opgave 4.1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.