Matematik

hjælp til opgave om volumen

19. marts kl. 15:12 af fjg5th - Niveau: A-niveau

hejsa allesammen, sidder fast i denne matematik opgave. håber der er nogen der kan hjælpe mig med de delopgaver og fortælle mig hvilken formel jeg skal bruge i a, b, c og d. se blandt andet selve vedhæftet fil. Tak på forhånd. 

Vedhæftet fil: opgave 5.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts kl. 15:29 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. marts kl. 15:32 af mathon

Brug
           i øverste flade
           arealformlen:
                                       \small T_\textup{enkelt trekant}=\frac{13^2}{2}\cdot \frac{\sin^2\left ( \frac{135\degree}{2} \right )}{\sin(45\degree)}

                                       \small T_\textup{flade}=8\cdot \left (\frac{13^2}{2}\cdot \frac{\sin^2\left ( \frac{135\degree}{2} \right )}{\sin(45\degree)} \right )


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts kl. 15:35 af ringstedLC

a)

\begin{align*} V &= \pi\,h\cdot \bigl(R^2-r^2) \end{align*}


Svar #4
19. marts kl. 15:44 af fjg5th

jeg har diameter? hvad er store R?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts kl. 15:57 af Sofia0294

.


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. marts kl. 16:11 af mathon

&5

              Nej.

                      \small A_\textup{ring}=h\cdot \pi\cdot \left ( R^2-r^2 \right )=h \cdot \pi\left ( \left (\frac{D}{2} \right )^2-\left ( \frac{d}{2} \right )^2\right )


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts kl. 16:16 af Sofia0294

.


Svar #8
19. marts kl. 16:19 af fjg5th

tak skal du have, nu forstår jeg. hvilke formel skal bruges i b,c og d?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. marts kl. 16:26 af mathon

Du kender sikkert trekantsarealformlen:
                                                                   \small \begin{array}{lllllll}&& T=\frac{1}{2}\cdot a\cdot b\cdot \sin(C)\qquad \frac{b}{\sin(B)}=\frac{a}{\sin(A)}\Rightarrow b=a\cdot \frac{\sin(B)}{\sin(A)}\\\\&\textup{hvoraf:} \\&&T=\frac{1}{2}\cdot a\cdot a\cdot \frac{\sin(B)}{\sin(A)}\cdot \sin(C)=\frac{a^2}{2}\cdot \frac{\sin(B)\cdot \sin(C)}{\sin(A)} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. marts kl. 17:49 af ringstedLC

b) En n-sidet polygon med siden s:

\begin{align*} A &= \tfrac{1}{4}n\cdot s^2\cdot \cot\!\left (\frac{\pi}{n}\right )&&,\;\cot(v)=\frac{\cos(v)}{\sin(v)} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. marts kl. 20:54 af ringstedLC

c) Brug ensvinklede trekanter:

\begin{align*} \frac{20}{13} &= \frac{\frac{L}{2}}{\frac{l}{2}}=\frac{L}{l} \\ L &= 34\cdot \frac{20}{13}\approx ... \end{align*}

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #12
19. marts kl. 21:04 af ringstedLC

d) 

\begin{align*} \tan\bigl(v-90^{\circ}\bigr) &= \frac{\frac{L\,-\,l}{2}}{H} \end{align*}

Vedhæftet fil:_0.png

Svar #13
I går kl. 07:31 af fjg5th

er lidt i tvivl med de formler i b, c og d? nogen der kan fortælle mig og forklare yderligere?


Svar #14
I går kl. 17:50 af fjg5th

nogen der kan hjælpe mig med opgave b? forstår ikke hvilken formel jeg skal bruge. 


Brugbart svar (0)

Svar #15
I går kl. 19:25 af M2023

#14.

b) 

#10...En n-sidet polygon med siden s har arealet, A:

\begin{align*} A &= \tfrac{1}{4}\cdot n\cdot s^2\cdot \cot\!\left (\frac{\pi}{n}\right )&&,\;\cot(v)=\frac{\cos(v)}{\sin(v)} \end{align*}

c) 

Diameteren, D, i en regulær n-sidet polygon med siden s er

D=\frac{s}{cos(\frac{\pi }{2}-\frac{\pi}{n}))}

d) 

#12. (Omskrevet)...

\\ tan \left ( v-\frac{\pi }{2} \right ) = \frac{L\,-\,l}{2\cdot H} \Leftrightarrow

v= tan^{-1}\left ( \frac{L-l}{2\cdot H} \right )+\frac{\pi }{2}


Brugbart svar (0)

Svar #16
I går kl. 21:00 af ringstedLC

b) Er "bare" en formel, der slås op og anvendes. Den skal ikke forklares.

c) I ensvinklede trekanter er forholdet mellem parvist ensliggende sider det samme.

d) Tangens til en vinkel er den modstående- divideret med den hosliggende katete. Bestem v.


Brugbart svar (0)

Svar #17
I går kl. 21:18 af M2023

#15...c) Diameteren, D, i en regulær n-sidet polygon (hvor n er lige) med siden s er

D=\frac{s}{cos(\frac{\pi }{2}-\frac{\pi}{n}))}


Skriv et svar til: hjælp til opgave om volumen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.