Matematik

Fysik/Mat spørgsmål omkring enheder

29. marts kl. 15:57 af Klogdreng123 - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg er nået dette punkt, hvor jeg ikke kan komme videre.

Enhederne følger "automatisk" med er jeg godt med på, men jeg kan godt lide at lege med enhederne selv, for det skaber netop mere forståelse + man kan finde potentielle fejl ved også at komme igennem enhederne. Det er ifølge mig selv rimelig vigtigt ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts kl. 16:20 af Heptan

Brug parenteser når du har brøker inden i brøker.

\frac{\left ( \frac{J}{C} \right )}{\left ( \frac{C}{s} \right )}=\frac{J}{C}\cdot \frac{s}{C}


Svar #2
29. marts kl. 18:15 af Klogdreng123

Tusind tak for det Heptan. Jeg overså lige den fejl... Nu har jeg fundet frem til det :)

Vedhæftet fil:Ahhhhhh!!! (2).png

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts kl. 09:55 af AMelev

Ved allere i starten at bruge "man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte", kunne du være sluppet noget nemmere om ved det.
\frac{V^2}{\frac{V}{A}}=V^2\cdot \frac{A}{V}=V\cdot A = \frac{J}{C} \cdot \frac{C}{s}= \frac{J}{C}


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts kl. 20:31 af ringstedLC

#0: Du må ikke blande symboler og enheder:

\begin{align*} P &= \frac{E}{t}\;{\color{Red} \neq }\;\frac{\textup{J}}{\textup{s}} \\ \left [P\right ] &= \frac{\textup{J}}{\textup{s}}=\textup{W} \end{align*}

Klammen om "P" angiver, at det er enheden for P.

#3 ups!

\begin{align*} \frac{\textup{J}}{\textup{C}}\cdot \frac{\textup{C}}{\textup{s}} &= \frac{\textup{J}}{\textup{s}} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts kl. 21:21 af AMelev

Ups, ja.


Skriv et svar til: Fysik/Mat spørgsmål omkring enheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.