Matematik

Eksponentiel funktion

05. april 2023 af Microfiberr - Niveau: B-niveau

Hej Jeg sidder med en opgave, som jeg ikke helt ved om jeg får det rigtige resultat ved. Er der nogen der kan hjælpe mig i den rigtige retning? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2023 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. april 2023 af peter lind

Du skal bruge regressionsanalyse i den opgave. Det er noget du kan gøre på dit CAS værktøj

Hvor får du det 3 tal i potensen fra?. Hvad udregner du i det hele taget?


Svar #3
05. april 2023 af Microfiberr

#2

Du skal bruge regressionsanalyse i den opgave. Det er noget du kan gøre på dit CAS værktøj

Hvor får du det 3 tal i potensen fra?. Hvad udregner du i det hele taget?

Okay, på den måde. Det 3 tal i potens troede jeg var en måde at kontrollere resultat på for det tredje år. Altså de 2560 i år 2011. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. april 2023 af ringstedLC

#3: 2011 er det 2. år. År 0 er 2009.

Din kontrol er meningsløs, når din model ikke medtager det kontrollerede datasæt.

Hvis du kun havde to datasæt:

\begin{align*} a &= \sqrt[2014\,-\,2009]{\frac{4165}{1822}}=\sqrt[{\color{Red} 5}]{\frac{4165}{1822}}=\left (\frac{4165}{1822} \right )^{\!\frac{1}{5}} \\ b &= \frac{1822}{\left (\left (\frac{4165}{1822} \right )^{\!\frac{1}{5}} \right )^{\!\color{Red} 0}} =1822 &&,\;f({\color{Red} 0})=b \\ f(x) &= 1822\cdot 1.18^x \\ \end{align*}

Sammenlign den med din regress.-model.


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.