Matematik

Hvilken approksimation gælder der

10. april 2023 af Haxxeren - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Er der nogen, der kan se, hvordan man kan lave følgende to approksimationer:

#1:

ω / (ω+ ω0) · 1 / Δω ≈ 1 / (2Δω)

hvor Δω = ω - ω0

#2:

- ω0) / (ω + ω0) ≈ 1 / 2 · Δω / ω0

hvor Δω = ω - ω0

Hvilken eller hvilke approksimationer gælder der her?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2023 af peter lind

Det er altså ikke meningen at vi skal gætte. Kom med hele opgaven som billedfil


Svar #2
10. april 2023 af Haxxeren

Det er ikke en opgave men snarere en udledning, og der bliver lavet approksimationerne givet i #0.

Jeg ved kun at der bliver lavet følgende antagelse undervejs: u∞ ≈ u0


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2023 af peter lind

Jeg ved ikke engang hvad de forskellige variable står for, så vedlæg det originale problem som en billedfil


Svar #4
12. april 2023 af Haxxeren

#3

Jeg har gennemskuet det.

I den første har man antaget: ω = 1/2 · (ω + ω0).

I den anden kræver det, at man får flere oplysninger. Du havde helt ret.

Tak for forsøget.


Skriv et svar til: Hvilken approksimation gælder der

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.