Matematik

Find en funktion i maple :)

19. april 2023 af Quixotic - Niveau: A-niveau

Hej jeg er kommet i hold med en opgave fordi jeg er ikke helt sikker på hvad man skal :) Du kan checke screen shottet for opgaven og den skal laves i maple.

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2023 af ringstedLC

Du skal finde løsningen(-erne) til ligningssystemet:

\begin{align*} 5 &= \left\{\begin{matrix} 0.5x^2-2x+3 &,\;x\leq 4\\ x-1 &,\;4<x \end{matrix}\right. \end{align*}


Svar #3
21. april 2023 af Quixotic

#2

Du skal finde løsningen(-erne) til ligningssystemet:

\begin{align*} 5 &= \left\{\begin{matrix} 0.5x^2-2x+3 &,\;x\leq 4\\ x-1 &,\;4<x \end{matrix}\right. \end{align*}

Jeg kan godt se at der er en andengrads ligning og den der x-1 men hvordan finder jeg frem til de løsninger?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2023 af Anders521

#3 Se vedhæftet fil. Løsningerne er så 1.koordinaterne til skæringspunktet A og B. Hvordan du gør det i Maple, må du læse i din brugsanvisning.

Vedhæftet fil:Intersecting points.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2023 af ringstedLC

\begin{align*} 0.5x^2-2x+3 &= 5 \;,\;x\leq 4 &&\vee\quad x-1 = 5 \;,\;4<x \\ x^2-4x-4 &= 0 &&\vee\qquad\;\;\; x = 6>4 \\ x &= \frac{4\pm \sqrt{16-4\cdot 1\cdot (-4)}}{2} \\ &= 2\pm 2\sqrt{2} \\ x &= \left\{\begin{matrix}2+2\sqrt{2}>4 \\ 2- 2\sqrt{2} \leq 4 \end{matrix}\right. \\ & \qquad \qquad\quad\;\; x=2-2\sqrt{2} &&\vee \quad x=6\end{align*}


Skriv et svar til: Find en funktion i maple :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.