Matematik

er der nogen der kan svare hurtigt?

23. april 2023 af Sil1979 - Niveau: B-niveau

Jeg kan ikke regne den her. 

Omregn 80 km/h til enheden m/s, og beregn hvad reaktionslængden er ved en reaktionstid på 1,5s


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2023 af ringstedLC

\begin{align*} 1\,\textup{km} &= 1000\,\textup{m} \\ 1\,\textup{time} &= 60^2\,\textup{s} \\ \textup{Reaktionsl\ae ngde} &=\textup{Hastighed}\cdot \textup{tid} \end{align*}


Svar #2
23. april 2023 af Sil1979

Skal den være sådan?

80000*1,5 = 120,000 ? eller har jeg forstået den forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2023 af ringstedLC

Du ganger "æbler med pærer". Enhederne skal passe sammen:

\begin{align*} \left [\textup{Reaktionl\ae ngde} \right ] &= \frac{\textup{km}}{\textup{h}}\cdot \textup{h}=\textup{km} \\ \textup{eller} &= \frac{\textup{m}}{\textup{s}}\cdot \textup{s}=\textup{m} \end{align*}


Svar #4
23. april 2023 af Sil1979

8000/ 3600*1,5= 33,33 er det :-D


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2023 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{Reaktionsl\ae ngde} &= \frac{8000{\color{Red} 0}\,\textup{m}}{3600\,\textup{s}} \cdot 1.5\,\textup{s} \\ &= \frac{80\,\textup{m}}{3.6\,\textup{s}} \cdot 1.5\,\textup{s} =33.33\,\textup{m} \end{align*}


Skriv et svar til: er der nogen der kan svare hurtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.