Matematik

Bestem den kastevinkel, der ifølge modellen giver den største kastelængde.

24. april 2023 af nano2004 - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har vedhæftet en opgave. Jeg er blevet bedt om at fortolke resultatet i opgave c. Jeg ved bare ikke selv hvad resultatet betyder. Har jeg gjort noget forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2023 af ringstedLC

Nej. Alle andre vinkler end 43.2...º giver to funktionsværdier pga. parablens symmetri.

Hvis der kastes meget stejlt opad (fx 55º) får græskarret relativ stor højde, men kommer ikke så langt væk som de 156 m for 43.2...º Hvis der kastes mere "fladt" (fx 32º) lander græskarret også tættere på startpositionen. Teoretisk er 45º den optimale kastevinkel for længden af kastet.

NB. Den optimale kastevinkel x kunne også være bestemt ved at løse:

\begin{align*} f'(x)=0 &= ...\Rightarrow x=... \end{align*}


Skriv et svar til: Bestem den kastevinkel, der ifølge modellen giver den største kastelængde.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.