Matematik

Integral opgave

27. april 2023 af em99 - Niveau: A-niveau

Hej :)

Er der nogen, der kan hjælpe med denne opgave a og b som skal laves på maple, men er i tvivl hvordan den skal skrives.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2023 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. april 2023 af peter lind

a) tangentens ligning i (x0, f(x0) er y = f'(x0)(x-x0) + f(x0)

b) Integrationen kan  du foretage med dit CAS værktøj eller ved brug af substitutionen t = x-1   dt = dx

grænserne kan du finde ved at løse ligningen f(x) = 0 og ved at finde tangentens skæring med x aksen

c) Brug at V = π∫f(x)2dx


Svar #3
27. april 2023 af em99

Mange tak for svar! jeg prøvede nemlig at bruge tangentligning, men fik et mærkelig svar som ikke passer til facit, derfor tænkte jeg det var en forkert løsningsmetode. Jeg har fået følgende (billede)


Svar #4
27. april 2023 af em99

facit er (billede)


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. april 2023 af peter lind

Du blander det vist lidt sammen.

a) spørges der om et bevis for tangenten, og du får samme tangent som i opgaven. Det er altså OK.

b) spørges om et areal og det er det du siger ikke stemmer med a. Det skal det heller ikke, da a er et andet problem


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. april 2023 af ringstedLC

Regn videre på ligningen og reducér.


Svar #7
27. april 2023 af em99

Mange tak!!


Skriv et svar til: Integral opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.