Matematik

vektor opgaver

27. april 2023 af Ifa - Niveau: B-niveau

Halløj til alle kloge hoveder her på SP 

Jeg har en aflevering for som omhandler vektor, men jeg er helt lost. 

så ville høre om nogle derude kunne hjælpe mig ned de 2 nedstående opgaver + en opgave i den vedhæftede fil

- ville sætte pris på hvis der medfulgte en god forklaring, så jeg også selv forstår svaret:)

1. 

bestem koordinaterne til a, således 

a+3*(7,2)=(10, 7) 

2. 

I et koordinatsystem er to vektorer a og b givet ved 

a=(5, -4) og b=(12, 15)

undersøg om b kan skrives som k*a, hvor k er en konstant

Vedhæftet fil: gåtur vektor.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2023 af SuneChr

\textup{\textbf{a}}=\binom{a_{1}}{a_{2}}           Løs
a1 + 3·7 = 10
a2 + 3·2 =   7

a og b er ikke proportionale, så b kan ikke skrives som k·a
Det vedhæftede:
Læg førstekoordinaterne sammen og andenkoordinaterne sammen, for de tre vektorer og sæt lig med
koordinaterne for sumvektoren AD .


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. april 2023 af SuneChr

ad 2
Øvelse:
Undersøg, om b kan skrives som k·a^ , hvor k er en konstant.


Svar #3
28. april 2023 af Ifa

til den vedhæftede 

skal jeg prikke koordinaterne sammen? eller plusse dem sammen nu når der er 3?

fx 

4*4*t =16t og 3*2*0=0

eller plusse 

4+4+t=8t og 3+2+0=5

Og mange tak med hjælpen ved de andre spørgsmål:)


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. april 2023 af SuneChr

4 + 4 + t  = 15        ⇒         t = ...
3 + 2 + 0 =  5

Nu går du i 1.g, så plusse hedder nu lægge sammen eller addere.
Man kan lægge lige så mange vektorer sammen, det skal være, men man kan kun prikke to vektorer.
Prikprodukt hedder også det skalære produkt af to vektorer.


Svar #5
28. april 2023 af Ifa

Jeps regnede den godt selv ud lidt senere.
Matematik har aldrig været min stærke side, så mange tak for hjælpen:)

Skriv et svar til: vektor opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.