Matematik

Bestem parabel ligning

28. april 2023 af StudentPoll - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg er blank. Alt hjælper.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2023 af Anders521

#0 Se linket


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2023 af AMelev

Indsæt x-aksen ved bunden og y-aksen gennem toppunktet, så hedder toppunktet (0,120) og nulpunkterne (-160,0) og (160,0). Indsæt det i forskriften og løs de tre ligninger med tre ubekendte a, b og c, eller lav kvadratisk regression.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2023 af SuneChr

# 0  Alt hjælper
Alternativt: 
Vi har:
y = a(x + 160)(x - 160)  ∧  120 = a(0 + 160)(0 - 160)    ⇔
y = a(x + 160)(x - 160)  ∧      a = - 120 / 1602               ⇔
y = a(x + 160)(x - 160)  ∧      a = - 3/640                         ⇔
y = - 3/640(x + 160)(x - 160)
(Der stilles ikke krav om, hvordan parabelligningen skal præsenteres).
I # 2 udgaven kan toppunktet direkte aflæses, og i # 3 kan rødderne direkte aflæses.
 


Skriv et svar til: Bestem parabel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.