Matematik

liniære funktioner

01. maj 2023 af MarkRasm - Niveau: C-niveau

Spørgsmål "Beskriv med udgangspunkt i et selvvalgt eksempel 3 forskellige løsningsstrategier til bestemmelse af skæringspunktet mellem graferne for to lineære funktioner."

er det ikke bare grafisk, algebraisk (løse ligning) og så gættemetode?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2023 af ringstedLC

Grafisk løsning er en metode.

Når selv skal vælge eksemplerne, virker det nok lidt "tyndt" at gætte løsningerne.

Men du kunne demonstrere "lige store koefficienter", addtion/differens- og substitutionsmetoderne. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2023 af SuneChr

Gættemetoden?

To ligninger med to ubekendte er det, der algebraisk foreligger for to linjer i planen.
- lige store koefficienter
- substitution
- determinant


Svar #3
01. maj 2023 af MarkRasm

Jeg har hørt om "lige store koefficienter- og substitutionsmetoderne men ikke addtion/differensmetoden

to lineære funktioner kan være f(x)=5x+4 og g(x)=3x+2 så jeg kan jo bare

1) tegne dem 

2) løse g(x)=f(x)

3) ???


Svar #4
01. maj 2023 af MarkRasm

eller menes der i virkeligheden ligningssystem? altså jeg skal ikke opstille funktioner men ax+by=c osv. men så det rette linjer


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2023 af ringstedLC

To ligninger med to ubekendte er et ligningssystem.

Lineære funktioners grafer er rette linjer. 


Svar #6
01. maj 2023 af MarkRasm

ja men skal jeg bruge y=ax+b eller ax+by=c? for jeg har svært ved det når det er y=ax+b for så ser jeg KUN to metoder mens jeg ser flere for ax+by=c.


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2023 af SuneChr

Opstil ligningerne med koefficienterne og konstantleddet under hinanden.
  a1x + b1y = c1
  a2x + b2y = c2
Her kan lige store koefficienter og determinant benyttes.

Ved isolation af y kan de to ligninger først løses m.h.t. x og dernæst m.h.t. y,
som du er inde på i # 3 2
  y = a1x + b1
  y = a2x + b2

 


Skriv et svar til: liniære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.