Matematik

Dart Matematik

14. maj 2023 af KonradN - Niveau: 8. klasse

Nogen der kan hjælpe mig med at svare på denne opgave? Jeg har prøvet at lave den selv men jeg roder alt for meget i det

Vedhæftet fil: dart.PNG

Svar #1
14. maj 2023 af KonradN

Det ville være fedt hvis nogen kunne svare da jeg skal aflevere 01:00 :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2023 af ringstedLC

Du fik hjælp i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2071846 for ca. 72 timer siden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2023 af MentorMath

Hej Konrad

Til start kan vi undersøge, hvor mange point henholdsvis Bo og Carsten har fået når de har trænet, inden de skal spille mod hinanden.

Antal point Bo har fået: 

1·3 + 2·2 + 3·3 + 4·4 + 5·3 + 6·3 + 7·4 + 8·3 + 9·4 + 10·1 = 163

Antal point Carsten har fået:

1·0 + 2·3 + 3·2 + 4·3 + 5·0 + 6·2 + 7·3 + 8·2 + 9·5 + 10·0 = 118.

Altså har Carsten fået, 163 - 118 = 45 point, mindre end Bo har.

Altså ser det ud til, at være mest sandsyneligt, at Bo vil vinde spillet.

Variationsbredden er henholdsvis største og mindste observation. For Bo er variationsbredden fra 1 - 10, mens variationsbredden for Carsten er 2 - 9 (idet det laveste antal point han har fået er 2, og det højeste antal point han har fået, er 9).


Skriv et svar til: Dart Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.